Gender voor Dummies #11 Taal: transgender personen aanspreken

Podcast 10 trans personen aanspreken.png
spotify logo.png

Nogmaals over taal, na het tussendoortje over genderneutraliteit. Een enorm belangrijk onderwerp vind ik het aanspreken van transgender personen. Hoe doe je dat respectvol? Hoe ga je er mee om als het misgaat? Waarom zijn bepaalde dingen belangrijk en waar moet je op letten? 

Belangrijk (!): Transgender Netwerk Nederland wegwijzer: https://www.transgendernetwerk.nl/wp-content/uploads/20160624-TNNwegwijzer.pdf 

 

Het belang van een spatie (onder andere), Oneworld item: https://www.oneworld.nl/lezen/seks-gender/lhbti/transvrouwen-bestaan-niet-trans-vrouwen-wel/ 

 

Niet zeggen vs. wel zeggen (+korte toelichting): https://transtaal.nl 

Gender voor Dummies is een informatieve set podcast-afleveringen waarin de ins en outs van gender worden besproken. In een kort tijdsbestek van ongeveer 15 minuten probeer ik onderwerpen zo goed, duidelijk en volledig mogelijk uit te leggen. Blijf je toch met vragen over? Of wil je wat anders kwijt? Bereik mij het snelst via mijn Instagram (@nanoahh of @genderkwiebus).

 

Disclaimer: Ik ben geen expert op het gebied van gender, ik ben geen genderpsycholoog, ik ben geen seksuoloog. Ik ben gewoon ik. Maar als ik praat over feiten, kun je er wel op vertrouwen dat ik research heb gedaan én in sommige gevallen spreek uit ervaring.

Je kunt vanaf nu De Genderkwiebus Podcast ook financieel supporten. Ga naar https://instabio.cc/genderkwiebus en klik op 'Support Tikkie'. Je komt bij een aanpasbaar betaalverzoek, waarbij je een bedrag naar keuze kunt intypen.