Gender voor dummies #7 (in) transitie - deel 3  

in transitie.png
spotify logo.png

Jaaa, voor nu (!) het laatste deel over de basics van een transitie. In deze aflevering hebben we het over oestrogeen, kids in transitie, geslachtsoperaties en zelfs zorgverzekeringen. We hebben in drie delen immens veel besproken, maar mis jij iets? Heb jij nog een vraag over transities, operaties, zorgverzekeringen, hormonen of andere dingen? Laat het me weten! Let's talk!

Overzichtelijke pagina over transgerelateerde operaties: https://www.transvisie.nl/transitie/volwassenen/operaties/

Informatie over onder andere de effecten van hormonen: https://www.transvisie.nl/transitie/volwassenen/hormonen/

 

Patiëntenfolders (met dus enorm veel informatie) van het Genderteam van het Amsterdam UMC (ook bekend als het VUmc): https://www.vumc.nl/zorg/expertisecentra-en-specialismen/kennis-en-zorgcentrum-genderdysforie/informatie-voor-patienten-kennis-en-zorgcentrum-genderdysforie/patientenfolders-kennis-en-zorgcentrum-genderdysforie.htm

 

Informatie over zorgverzekeringen (algemeen): https://www.transvisie.nl/transitie/algemeen/zorgverzekering-algemeen/

 

Informatie over zorgverzekeringen (vergoedingen): https://www.transvisie.nl/transitie/algemeen/zorgverzekering-vergoedingen/

Gender voor Dummies is een informatieve set podcast-afleveringen waarin de ins en outs van gender worden besproken. In een kort tijdsbestek van ongeveer 15 minuten probeer ik onderwerpen zo goed, duidelijk en volledig mogelijk uit te leggen. Blijf je toch met vragen over? Of wil je wat anders kwijt? Bereik mij het snelst via mijn Instagram (@nanoahh of @genderkwiebus).

 

Disclaimer: Ik ben geen expert op het gebied van gender, ik ben geen genderpsycholoog, ik ben geen seksuoloog. Ik ben gewoon ik. Maar als ik praat over feiten, kun je er wel op vertrouwen dat ik research heb gedaan én in sommige gevallen spreek uit ervaring.

Je kunt vanaf nu De Genderkwiebus Podcast ook financieel supporten. Ga naar https://instabio.cc/genderkwiebus en klik op 'Support Tikkie'. Je komt bij een aanpasbaar betaalverzoek, waarbij je een bedrag naar keuze kunt intypen.