MIJN WERK

INFORMATIE

INFORMATIE

Vanaf de zomer van 2020 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nadat mijn contract dit jaar afliep bij COC Nederland, waar ik projectassistent asiel was, ben ik fulltime voor mezelf begonnen. Ik ben tegelijkertijd ook gestopt met mijn universitaire opleiding, daar was ik aan begonnen na het behalen van mijn propedeuse Journalistiek en een paar tussenjaren. Ik heb een half jaar Media & Cultuur gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. 

Hieronder vind je mijn CV (beperkt tot relevante werkervaring), mijn diploma's (of eigenlijk the lack of them) & een greep uit de projecten waar ik aan (mee) heb gewerkt & waar ik trots op ben. Deze projecten staan op willekeurige volgorde. Onderaan de pagina vind je de organisaties waar ik ambassadeur voor mag zijn. 

0487d357-c88b-447e-b149-49798140f48c.JPG
RELEVANTE WERKERVARING
 
Projectassistent Asiel - COC Nederland

​Januari 2020 - Januari 2021

 

Het assisteren van projecten binnen team asiel bij COC Nederland. COC Nederland is een LHBTI-belangenorganisatie bestaande uit meerdere lidverenigingen. Ik was werkzaam op het hoofdkantoor in Amsterdam.

 

 

Redacteur - Expreszo.nl (vrijwilligerswerk)

​April 2017 - December 2020

 

Blogs, columns & recensies schrijven over LHBTI+-zaken en voor een LHBTQIA+-gerelateerde website. Mijn stukken zijn HIER te lezen.

 

 

Voorlichter - COC Groningen & Drenthe (vrijwilligerswerk)

​November 2015 - Januari 2019

 

Voorlichtingen geven op middelbare scholen over genderdiversiteit, seksuele oriëntaties en andere LHBTQIA+-zaken. 

WERKERVARING

EDUCATIE

EDUCATIE
Propedeuse Journalistiek / Windesheim College, Zwolle

september 2017 - juli 2018

 

Havo-diploma / Hondsrug College, Emmen

​september 2012 - juli 2017

 

RIJKSMUSEUM
Snapguide Zijn wie je bent / Rijksmuseum 

​December 2020

 

Samen met het Rijksmuseum ontwikkelde ik de nieuwe (eind 2020) Snapguide Zijn wie je bent tour. In deze Snapguide ontdek je genderrollen door de eeuwen heen, in het Rijks.

Snapguide is een webbased tool waarin een tourguide je aan de hand van challenges meeneemt het Rijksmuseum in. Snapguide is gericht op jongeren die met school of het gezin het museum bezoeken. Maar daarnaast biedt het eigenlijk iedereen de mogelijkheid het Rijksmuseum op een andere manier te ontdekken. Snapguide is gratis te gebruiken en vind je via Rijksmuseum – SnapGuide. Snapguide werkt alleen op je smartphone.

 
IMG_8897.jpg

projecten

TOLHUISTUIN
Podcastafleveringen Vrouwendag / Tolhuistuin 

​Maart 2021

​Op Internationale Vrouwendag (8 maart 2021) lanceerde ik in samenwerking met Tolhuistuin Amsterdam twee speciale afleveringen in het teken van Vrouwendag. Ik onderzoek samen met mijn gasten vrouwelijkheid, vrouw-zijn en vrouwendag. Hoe verhouden mensen zich tot vrouwendag als ze niet (standaard-)vrouw zijn? Hoe maken we een dag als vrouwendag ook écht een dag voor hen? Is dat überhaupt wenselijk? 

De podcastafleveringen zijn onder andere HIER te beluisteren. 

99c252ef-7f2f-40db-9f42-09350afe9dc0.JPG
BURO CURIOUS
Hosten onthulling Regenboogtrap / Buro Curious

April 2021

 

Voor Buro Curious, in opdracht van Gemeente Amsterdam, heb ik samen met Solange Dekker de onthulling van de Regenboogtrap op de Zuidas gehost. 

onthulling regenboogtrap.PNG
HET ZUIDELIJK TONEEL
IGTV-reeks Noemenswaardig met Nanoah / Het Zuidelijk Toneel (HZTEAM)

2021

 

Voor Het Zuidelijk Toneel maak ik video's onder de naam "Noemenswaardig met Nanoah". In het voorjaar maakte ik een IGTV-reeks over helden voor het jongerenplatform van Het Zuidelijk Toneel (HZTEAM). Deze zomer werk ik aan een Pride-serie voor Het Zuidelijk Toneel.

Vind Noemenswaardig met Nanoah voor HZTEAM HIER.

Vind Noemenswaardig met Nanoah voor Het Zuidelijk Toneel HIER.

Schermafbeelding 2021-07-17 om 15.36.55.png
NATIONALE VRIJWILLIGERSPRIJZEN
Jurylid De Nationale Vrijwillgersprijzen 2021 / NOV

Voorjaar 2021

 

Ik maakte in 2021 deel uit van de jury voor De Nationale Vrijwilligersprijzen 2021 samen met Abdelkader Benali, Kathleen Ferrier, Rick Brink, Jan van Zanen en Marianne Besselink. 

Schermafbeelding 2021-07-30 om 12.27.28.png
TRANSGENDER
NETWERK NEDERLAND
Respondenten interviewen Inclusion4All-onderzoek / Transgender Netwerk Nederland

Voorjaar 2021

 

Voor Transgender Netwerk Nederland (TNN) werkte ik mee aan het interviewen van respondenten voor het Inclusion4All-onderzoek.

In samenwerking met andere lidstaten uit de Europese Unie onderzoekt Transgender Netwerk Nederland onder andere anonieme enquêtes en een-op-een gesprekken de ervaringen van (en met) transgender, intersekse, en non-binaire personen in het werkveld en in het vinden van werk. TNN wil op deze manier zowel de huidige status van inclusie, als de benodigdheden van transgender, intersekse, en non-binaire personen in kaart te brengen.

Schermafbeelding 2021-08-22 om 16.58.45.png
ONEWORLD
Freelance schrijfwerk / OneWorld

2019/2021

 

Voor de website van OneWorld schreef ik een aantal artikelen. Deze kun je HIER lezen.

Schermafbeelding 2021-08-22 om 17.15.48.png
THE STUDENT HOTEL
Podcastaflevering Unravelling Pride / The Student Hotel (Engels)

Juli 2021

 

Proud to have been part of the TSH Unravels podcast: unravelling Pride.

 

Pride, a celebration of acceptance or a fight for equality? The world has come a long way since the rainbow flag was first raised, but we still have steps to take. What is the history of Pride, where do we stand now and what does it mean to us?  

With the inspiring Amber Vineyard, Michiel Kolman & Ian Johnson, we’re unravelling this and many different aspects of the pride movement and LGBTQIA+ community. 

 

Find the episode right HERE.

Nanoah_LinkedIn.png
BLOSSOM BOOKS
Verhaal voor het boek 'Damn Horny' / Blossom Books

Juni 2021

 

Voor mijn vrienden van Damn Honey schreef ik een verhaal over seks voor hun boek Damn Horny. Damn Horny is een erotische bundel vol diverse seksverhalen van Damn Honey's favoriete feministen. Het boek is een ode aan wat seks is/kan zijn voor niet-cismannen. 

damn horny.jpg
SPUI25/FLOOR HVA
Panellid LIVE: #MYOWNGENDER: VAN BEELD NAAR WOORD / Spui25/FLOOR HvA

Mei 2021

 

Tijdens 'LIVE: #MYOWNGENDER: VAN BEELD NAAR WOORD' van Spui25 was ik te gast als panellid. Naar aanleiding van Sevilay Maria's fotoproject #MYOWNGENDER gingen Linda Duits, Luis Bracamontes, Aldo Kempen en ik in gesprek met elkaar.

Je kunt het programma HIER terugkijken.

Schermafbeelding 2021-08-22 om 17.38.41.png
WINQ
Freelance schrijfwerk / WinQ

2021

 

Voor de website van Winq schreef ik een gastcolumn naar aanleiding van de mishandeling van een 14-jarige tiener. Dit artikel kun je HIER teruglezen. 

Schermafbeelding 2021-08-22 om 17.47.17.png
SIMYO NEDERLAND
Campagne Ik ben Ik / Simyo Nederland

Augustus 2021

 

Samen met mijn beste vriendin deed ik mee aan de 'Ik ben ik'-campagne van Simyo Nederland voor Pride 2021. 

simyo thumbnail.png
IHLIA LGBTI HERITAGE
Panellid openingsevent 'Buitengewone Geschiedenis: Transgender in Nederland' / IHLIA LGBTI Heritage

Juni 2021

 

Ik was panellid tijdens het openingsevent van de tentoonstelling 'Buitengewone Geschiedenis: Transgender in Nederland' (IHLIA LGBTI Heritage).

Je kunt de opening (inclusief het panel) HIER terugkijken. 

Schermafbeelding 2021-08-22 om 18.00.53.png
NETFLIX
NEDERLAND
Positivity Pop-Up Sex Education / Netflix Nederland

September 2021

 

Voor de campagne van het derde seizoen van de Netflix-serie 'Sex Education' gaf ik een paar Talks over gender/non-binariteit bij de Positivity Pop-Up in Rotterdam. 

(De foto hiernaast is gemaakt door Kirsten van Santen)

IMG_9499.JPG

AMBASSADEUR

 
AMBASSADEUR
Corporate Queer 

​April 2021 - Heden

 

Ik ben ambassadeur voor Corporate Queer. "Corporate Queer is a platform for LGBTI+ professionals and all those with an open mind, working in international business."

 

 

Genderpraatjes / Transgender Netwerk Nederland 

​Maart 2021 - Heden

 

Ik ben ambassadeur voor een jongerenlijn voor steun en vragen over gender: Genderpraatjes. Deze jongerenlijn is van Transgender Netwerk Nederland (TNN).

 

 

Jong&Out - COC Nederland 

​Oktober 2020 - Heden

 

Ik ben ambassadeur voor een jongerenplatform voor LHBTI+ jongeren tot en met 18 jaar: Jong&Out. Dit platform is van COC Nederland.