top of page

Mijn werk

Hieronder vind je een kleine greep uit de projecten waar ik aan (mee) heb gewerkt & waar ik trots op ben. Deze projecten staan op willekeurige volgorde.

Naast deze (en vele andere) werkzaamheden mag ik ook ambassadeur zijn voor de volgende organisaties en initiatieven: Corporate Queer, Genderpraatjes (Transgender Netwerk Nederland) en Jong&Out (COC Nederland).

Snapguide Zijn wie je bent / Rijksmuseum

Tourgids + mede-ontwikkelaar

Samen met het Rijksmuseum ontwikkelde ik de Snapguide Zijn wie je bent tour. In deze Snapguide ontdek je genderrollen door de eeuwen heen, in het Rijks.

Snapguide is een webbased tool waarin een tourguide je aan de hand van challenges meeneemt het Rijksmuseum in. Snapguide is gericht op jongeren die met school of het gezin het museum bezoeken. Maar daarnaast biedt het eigenlijk iedereen de mogelijkheid het Rijksmuseum op een andere manier te ontdekken. Snapguide  vind je via Rijksmuseum – SnapGuide. 

Rijksmuseum

ANNE+ serie recap video / Netflix

Influencer/online content

Voor Netflix mocht ik de recap video voor ANNE+ de film over ANNE + de serie opnemen. Je kan de video hier bekijken. 

Netflix

Podcast WereldverbeterBAAS / Social Enterprise NL 

Podcasthost

Ik ben de host van de 7-delige podcast WereldverbeterBAAS. In WereldverbeterBAAS, een co-productie van Social Enterprise NL en haar twee founding partners ABN AMRO en PwC, gaan CEO’s van grote bedrijven in gesprek met toonaangevende sociaal ondernemers over leiderschap, elkaars drijfveren en wat ervoor nodig is om de wereld mooier te maken. 

Je kan WereldverbeterBAAS hier luisteren.

Social Enterprise NL

Onthulling Regenboogtrap / Buro Curious

Host

Voor Buro Curious, in opdracht van Gemeente Amsterdam, heb ik samen met Solange Dekker de onthulling van de Regenboogtrap op de Zuidas gehost. 

Buro Curious

FLUID / Exosphere Entertainment

Script Consultant

Voor Exosphere Entertainment ben ik werkzaam als freelance script consultant voor hun nieuwe coming of age + psychologische thriller film. Ik ondersteun bij de ontwikkeling van een aantal karakters en backstories waarbij 'trans zijn' een rol speelt. 

IMG_9880.HEIC

SOGIE Project + Activist Lab / Oxfam Novib

Junior Consultant activist mapping & network developing

Voor Oxfam Novib werk ik mee aan hun SOGIE (Sexual Orientation, Gender Identity & Expression) project, en focus ik me vooral op de voorbereiding en het faciliteren van de Activist Lab: Gender, Sexuality & Equality. Tijdens de praktische cursus van Activist Lab duiken we in de wereld van strategisch en inclusief campagnevoeren en gender- en seksuele rechtvaardigheid.

Nanoah_SOGIEHelden-FOrCLIENT-03.png

Schrijver + uitgever

In samenwerking met fotograaf Mona van den Berg maakte ik een boek vol verhalen van non-binaire mensen. Ik schreef de interviews bij de portretten, geschoten door Mona. Vind hier meer informatie over het boek en de verkooppunten.

Cover boek kopie.jpg

Host + maker 

Sinds 2020 maak ik mijn eigen podcast 'De Genderkwiebus Podcast' over gender, expressie, identiteit, transities, trans zijn en nog veel meer. Enerzijds in educatieve afleveringen, anderzijds in ervaringsverhalen van mensen uit de transgender community. 

Logo.jpeg

Overig

Van alles

Deze pagina bevat echt alleen een kleine greep uit de leuke opdrachten waar ik de afgelopen twee jaar aan heb meegewerkt. Ik werk ook geregeld (en steeds vaker) als panellid, nagesprekleider, spreker (workshops/lezingen), schrijver (waaronder mijn eigen boek maar ook artikelen en andere verhalen), consultant, etc.

6be8999d-c853-46a2-a845-597a9e0bb011.JPG
bottom of page